It appears that you have not registered with Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών. To register, please click here...
Νέο ιστιοπλοϊκό στην κατασκευαστική κλίνη.
Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών
Welcome, Guest. Please login or register.
News:

Pages: 1 ... 4 5 [6]   Go Down
  Print  
Author Topic: Νέο ιστιοπλοϊκό στην κατασκευαστική κλίνη.  (Read 19269 times)
Χρήστος Λάρδης
Global Moderator
Ναύαρχος

« Reply #75 on: October 09, 2011, 22:10:23 »

Με το καλό να ορίσει ο ξάδελφος στην παρέα μας.

Ξεπεράσατε σε ταχύτητα και τον Κώστα/Laerke. Hello
matgav
Πλωτάρχης

« Reply #76 on: October 09, 2011, 22:30:09 »

Μήπως πρέπει να ανοίξεις νέο topic: RG65 Jif;;;;;;;;

Έχουμε ήδη τόπικ στην κοινότητα για αυτό το μοντέλο......από το 2009 παρακαλώ!!! (οι πρώτες προσπάθειες.....)
 Company
 Sailing
matgav
Πλωτάρχης

« Reply #77 on: October 09, 2011, 22:31:55 »

Έτσι να μεγαλώνει η κατηγορία!!!!!!!!
Με διάφορα σκάφη!!!!!!!!
 Sailing
Spiros Mitsialis
Επικελευστής
*

« Reply #78 on: November 24, 2011, 10:54:33 »

Αγαπητέ Χρήστο. Είναι πλεονασμός να παραθέσω και τα δικά μου θετικά σχόλια γιά τη δουλειά σου. Εξάλλου η αξία των επαίνων είναι ανάλογη της αξίας του επαινώντα, και εγώ είμαι πολύ καινούργιος εδώ. Από τους καινούργιους, ο καλύτερος επαινος είναι μάλλον η απορία. Να σου εκφράσω λοιπόν τις απορίες μου ελπίζοντας στα φώτα σου. Στις φωτογραφίες λοιπόν της τέταρτης σελίδας της καταχώρησης σου φαίνονται τα σέρβο τοποθετημένα επάνω στο ντέκ, δηλαδή εκτεθειμένα στο νερό. Αν η τοποθέτηση αυτή είναι μόνιμη, δεν υπάρχει κίνδυνος να βραχούν? Επίσης στην όγδοη φωτογραφία της ίδιας σελίδας, φαίνεται στο σέρβο των πανιών λευκή τροχαλία, ενώ σε επόμενη φωτογραφία, του έχεις προσαρμόσει μπράτσο. Η τελική επιλογή ποιά ήταν? Τέλος στην προτελευταία φωτογραφία, φαίνεται και ένα άλλο άνοιγμα πάνω στο ντέκ μπροστά και δεξιά από τα σέρβο. Αυτό τι πρόκειται να εξυπηρετήσει? Αγαπητέ Χρήστο γιά την ώρα αυτά τα λίγα. Όπως προχωρά και η δική μου κατασκευή, θα σε ξαναφορτοθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρω γιά τις απαντήσεις σου.
Χρήστος Λάρδης
Global Moderator
Ναύαρχος

« Reply #79 on: November 24, 2011, 11:32:02 »

Ευχαριστώ Γιώργο για την καλή κριτική σου.
Ευχαρίστως θα σου απαντήσω σε όσες ερωτήσεις μπορώ. Έχε όμως υπ’ όψη σου πως γενικά, μου αρέσει να πειραματίζομαι αναζητώντας νέες λύσεις στα προβλήματα. Όχι πάντα με επιτυχία.
Η όλη διάταξη είναι μια εκδοχή όχι και πολύ συνηθισμένη που δούλεψε τελικά χωρίς πρόβλημα.
Διαλέγω servos που είναι αδιάβροχα αν δεν βρω πριν τα τοποθετήσω φροντίζω να τα στεγανοποιώ με σιλικόνη. Συνήθως το πρόβλημα υπάρχει με τα μικρά του τιμονιού. Βίντζια βρίσκεις αρκετά που είναι από την κατασκευή τους αδιάβροχα.
Στεγανοποιώ επίσης και το κενό που υπάρχει μεταξύ του servo και του ντεκ.
Προτιμώ την εξωτερική τοποθέτηση όλου του συστήματος για εύκολο έλεγχο της λειτουργίας του.
Με μια ματιά εντοπίζεις το πρόβλημα και το σπουδαιότερο, επεμβαίνεις άμεσα χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσεις το μισό σκάφος για να αντικαταστήσεις μια σκότα ή μια τροχαλία.
Η παραλληλόγραμμη τρύπα κοντά στο κατάρτι είναι για την μπαταρία, τον διακόπτη και τον δέκτη.
Τελικά τοποθέτησα το ράουλο και όχι το μπράτσο.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Αν όχι επανερχόμαστε. Hello
Spiros Mitsialis
Επικελευστής
*

« Reply #80 on: November 27, 2011, 16:47:46 »

Αγαπητέ Χρήστο σ'ευχαριστώ πολύ. Δεν γνώριζα ότι υπάρχουν αδιάβροχα σερβος. Δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτή τη λύση γιατί τα δικά μου σερβος είναι απλά και φοβούμαι ότι δεν θα καταφέρω να τα στεγανοποιήσω.  Θα σε ξαναφοτωθώ όταν φτάσω στα πανιά όπου δηλώνω πλήρη άγνοια. Καλημέρα και πάλι ευχαριστώ
Pages: 1 ... 4 5 [6]   Go Up
  Print  

Jump to:  

* BassJunkies
Η ηλεκτρονική φιλοξενία της κοινότητας...

...είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας
Bass Junkies