Πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω στην μακρινή Αργεντινή για διακοπές, μιας και τέλειωσε η εργένικη ζωή και για μένα...

Πριν το ταξίδι μου σκέφτηκα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της Αργεντίνικης Ένωσης κατηγορίας RG-65, ώστε να κανονίσουμε μια συνάντηση επί της ευκαιρίας της επίσκεψής μου στην πόλη του Μπουένος Άιρες.
Η απάντηση του στο mail μου ήταν άμεση, και μετά από μερικές ανταλλαγές mail για τις λεπτομέρειες, κανονίσαμε την πρώτη μας συνάντηση για την μέρα που θα έφθανα στο ξενοδοχείο μου.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή…
Μετά από
18 ώρες συνολικού χρόνου πτήσεων

και
8 ώρες αναμονής στα αεροδρόμια, έφθασα με πάρα πολύ καλή διάθεση στο Μπουένος Άιρες.
Το Μπουένος Άιρες ("Καλοί Άνεμοι") είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής. Είναι μια πολύ όμορφη και μεγάλη πόλη, με πολλά κτίρια αποικιοκρατικού χαρακτήρα και αρκετά μεγάλο αριθμό πληθυσμού.
Για να μην μακρηγορώ όμως μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πόλη εδώ:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%86%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82 Φτάνοντας με το γκρουπ μας στο ξενοδοχείο, μαζί με το δωμάτιο με περίμενε και ένα μήνυμα στην υποδοχή. Το μήνυμα ήταν από τον
Roberto Azar,
Πρόεδρο την Αργεντίνικης Ένωσης Ναυτόμοντελιστών και επίσης
Πρόεδρο της Ένωσης RG-65. Μου έγραφε να τον πάρω τηλέφωνο στο κινητό του με το που φτάσουμε. Δεν πρόλαβα να ανέβω στο δωμάτιο και ένα τηλεφώνημα με περίμενε ήδη στην reception του ξενοδοχείου. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Roberto και μιας και δεν μιλάω καλά Ισπανικά, η γυναίκα μου ανέλαβε χρέη μεταφραστή. Αφού προηγήθηκαν πρώτα τα καλωσορίσματα, κανονίσαμε το ίδιο απόγευμα μια πρώτη συνάντηση για καφέ στο ξενοδοχείο.
O Roberto έφτασε στο lobby του ξενοδοχείου ακριβώς την ώρα του ραντεβού μας και μας καλωσόρισε και τους δύο με μια χειραψία και ένα φιλί στο μάγουλο. Το φιλί στο μάγουλο είναι μια τυπική εκδήλωση χαιρετισμού και φιλίας

για τους Αργεντινούς, και δεν μπορώ να κρύψω ότι αυτή η κίνηση του μας έδιωξε αμέσως την αμηχανία της πρώτης συνάντησης με κάποιον ξένο.
Ο Roberto είναι ένας ευδιάθετος, χαμογελαστός, γεμάτος χιούμορ & ενέργεια
παππούς 72 Μαϊων παρακαλώ!!!! Ανταλλάξαμε πολλές κουβέντες και αστεία, με την βοήθεια της μεταφράστριας μου φυσικά

, και στην συνέχεια του έδωσα τα πράγματα που του είχα φέρει από την μακρινή Ελλάδα. Μια Ελληνική σημαία υπογεγραμμένη από την παρέα μας, ένα λάβαρο του Ν.Α.Ο.Λ και ένα μπουκάλι ούζο το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει αμέσως(ερωτεύτηκε αμέσως το άρωμα και την γλυκιά του γεύση).
Αφού ήπιαμε τον καφέ μας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το ερχόμενο Σάββατο, όπου στην λίμνη της περιοχής θα γινόταν μια προγραμματισμένη Regatta έκπληξη…
Φωτογραφίες:1. Η σημαία μας, την οποία πήγα σαν δώρο της Ένωσης στον Roberto
2. Μαζί με τον Roberto Azar έξω από το θέατρο Colon λίγο πριν την Regatta.
σημ: το θέμα θα παραμείνει κλειδωμένο μέχρι την ολοκλήρωση του.... Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!!!