Γειά σου Στέφανε,

To 3D print θέλει μεγάλη προσοχή στα τυχών κενά/τρύπες που δημιουργηθούν. Άρα θα πρέπει να κάνεις δοκιμές στεγανώτητας πριν αρχίσεις να τοποθετείς μέσα πράγματα. Πρώτα σε μπανιέρα βάζοντας μέσα μεγαλύτερο βάρος του τελικού και αφήνοντας το για ώρα. Μετά να το γεμίσεις νερό να δείς αν τρέχει πάλι για ώρα γιατί τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται αμέσως.
Πόσο πάχος έχουν τα τοιχώματα? Θα τυπώσεις solid ή με infill? Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν μπαίνει νερό στα κενά.
Επίσης το ABS έχει μεγάλη τάση να κάνει warping πόσο μάλλον σε τόσο μεγάλο μοντέλο. Φυσικά είναι προτιμότερο απο το PLA στην συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως ακόμη και απο PET ή Νάιλον.
Θα τυπωθεί σε κομμάτια ή μονοκόματο?
Ναυπηγός δεν είμαι για να συγκρίνω εκτόπισμα με το επιπλεόν βάρος. Νομίζω ότι σε αυτό το μέγεθος δεν θα έχεις πρόβλημα. Ένας κλασικός κανόνας είναι να το βάλεις όσο πιο χαμηλά γίνεται.
Ο σχεδιαστής του σκαριού φαίνεται ότι το έχει προετοιμάσει για να γίνει τηλεκατευθυνόμενο μιας κι έχει θέση για το servo του τιμονιού κλπ. Εκείνος δεν αναφέρει μέγιστο βάρος ή στήσιμο?
Τι είδους μπαταρία σκοπεύεις να βάλεις (LiPo, Μολύβδου, NiCd κλπ)? Συνήθως αυτή αποτελεί το πιο βαρύ κομμάτι και η θέση της ρυθμίζει την όλη ισορροπία του σκάφους.
Πρέπει να απαντήσουν κι οι υπόλοιποι αλλά δε νομίζω ότι το μοτέρ αυτό κάνει για το συγκεκριμένο σκαρί. Αυτό που θέλεις είναι κάτι αργόστροφο και δυνατό άρα πας για Bushed και όχι Brushless. Ψαξε στο φόρουμ να δεις τι βάζουν στα ρυμουλκά και σε αυτά που είναι για ψάρεμα.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις και στην προπέλα (διάμετρος, βήμα, φτερά) που πρέπει να είναι βυθού γι' αυτό το σκαρί.
Το βιντεάκι του Μανώλη είναι πολύ ενημερωτικό
Θα χρειαστεί να έχεις τουλάχιστον ένα στεγανό καπάκι, ώστε να μην μπούν νερά απο το κατάστρωμα και να μπορείς να το ανοίγεις εύκολα.
Αυτά για αρχή.....