It appears that you have not registered with Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών. To register, please click here...
3ος Αγώνας Marblehead Περιόδου 2021-22
Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 3ος Αγώνας Marblehead Περιόδου 2021-22  (Read 1440 times)
Abi
Associate Administrator
Αρχιπλοίαρχος
*****
Offline Offline

Posts: 2703WWW
« on: November 23, 2021, 12:53:30 »

Η Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών προκηρύσσει τον "3ο Αγώνα Marblehead περιόδου 2021-2022" για τηλεκατευθυνόμενα ιστιοπλοϊκά σκάφη κλάσης Marblehead που θα διεξαχθεί την
Κυριακή 28/11/21.

Πλέον πιθανή τοποθεσία είναι, προς το παρόν, το γνωστό σημείο στο Πόρτο Ράφτη. Καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε να επανελένξετε το παρόν τόπικ για πιθανή αλλαγή.

Η προγραμματισμένη ώρα για το προειδοποιητικό σήμα της πρώτης ιστιοδρομίας είναι 11:00 π.μ.

Μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα σκάφη τύπου Marblehead.
Logged
Abi
Associate Administrator
Αρχιπλοίαρχος
*****
Offline Offline

Posts: 2703WWW
« Reply #1 on: November 23, 2021, 12:55:31 »

Λόγω COVID-19 παρακαλούνται όσοι είναι συναχωμένοι ή έχουν αλλεργίες και φταρνίζονται ή βήχουν, να κρατούν αποστάσεις έστω και για καθαρά ψυχολογικούς λόγους.
Το ίδιο ισχύει, στα πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού και για όσους (παρά την προτροπή μας) δεν φορούν μάσκα. Καλό θα είναι να αποφύγουμε τις χιλιοειπωμένες συζητήσεις περί μάσκας, εμβολίων και πανδημίας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και η ελευθερία του ενός σταματά στην μύτη του άλλου!
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή:

Επιτροπή:
1.
2.
3.

Αγωνιζόμενοι:

1. Αριθμός ιστίου: GRE 74
   Σκάφος/τύπος:
   Κυβερνήτης: Χρήστος Κυφιδης

2. Αριθμός ιστίου: GRE 73
   Σκάφος/τύπος:
   Κυβερνήτης: Μιχάλης Ραυτόπουλος

3. Αριθμός ιστίου: GRE 69
   Σκάφος/τύπος:
   Κυβερνήτης: Αλέξανδρος Ραυτόπουλος

4. Αριθμός ιστίου: GRE  23
   Σκάφος/τύπος: INDIE
   Κυβερνήτης: Παπαγιαννακόπουλος Νίκος

5. Αριθμός ιστίου: GRE  44
   Σκάφος/τύπος:
   Κυβερνήτης: Χρ. Λάρδης

6. Αριθμός ιστίου: GRE  01
   Σκάφος/τύπος: Gothic
   Κυβερνήτης: Νικ. Αργυριάδης

7. Αριθμός ιστίου: GRE  16
   Σκάφος/τύπος:
   Κυβερνήτης:  Δικαιος Παπαμαυρος
Logged
Abi
Associate Administrator
Αρχιπλοίαρχος
*****
Offline Offline

Posts: 2703WWW
« Reply #2 on: November 27, 2021, 19:06:13 »

Μέχρι αυτή την στιγμή ο καιρός δείχνει να μας κάνει την χάρη μέχρι τις 14:00 στο Πόρτο Ράφτη.
Ετσι κι αλλιώς η επιστροφή της Κασσάνδρας στην Πλατεία Νερού βγάζει απαγορευτικό για αγώνες εκεί πέρα.
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.
Πάρτε τον καφέ πακέτο κι ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να τελειώσουμε πριν τα πολλά μποφόρ και να αποφύγουμε τις ζημιές.
Logged
Abi
Associate Administrator
Αρχιπλοίαρχος
*****
Offline Offline

Posts: 2703WWW
« Reply #3 on: November 29, 2021, 22:22:17 »

Ο χάλια καιρός της εβδομάδας έκανε διάλειμμα για μερικές ώρες, ίσα-ίσα ώστε να μας χαρίσει μια ακόμη πανέμορφη αγωνιστική.
Η προγραμματισμένη έλευση νωρίς το πρωί, μας έδωσε την ευκαιρία να στήσουμε τον στίβο με άνεση και να έχουμε όλα τα σκάφη έτοιμα για εκκίνηση ακριβώς στις 11:00.
Το Πόρτο Ράφτη διατηρεί δική του ατζέντα σχετικά με τον αέρα αλλά αυτή τη φορά ήταν εντός των αναμενόμενων εντάσεων και διευθύνσεων.
Ο στίβος στήθηκε με την εκκίνηση μπροστά στον μόλο με την Νο1 στα αριστερά μας και μια offset λίγο πιο κοντά στην παραλία. Αντιδιαμετρικά η σημαδούρα των πρίμα, κοντά στο κανάλι.
Ο αέρας ήταν αρχικά ΝΔ με τους καπεταναίους να πιστεύουν ότι θα είχαμε άλλη μια ημέρα άπνοιας, αλλά από την πρώτη εκκίνηση μέχρι την ώρα που φύγαμε παρουσίαζε συνεχείς αυξομειώσεις με σταθερή όμως τάση για όλο και περισσότερη ένταση. Εάν καθόμασταν πιο πολύ ήταν σίγουρο ότι θα είχαμε πολλά ατυχήματα.
Κι ενώ είχαμε τέσσερις διασώσεις οι εγκαταλείψεις ήταν πολύ λίγες.
Η επιλογή κατάλληλου ιστίου ήταν πραγματικός πονοκέφαλος μιας και η κάθε ιστιοδρομία είχε πολλές αλλαγές στην πορεία της.
Έτσι είχαμε ταυτόχρονη χρήση "Α" και "Β" ιστιοφοριών χωρίς να μπορούμε να βεβαιώσουμε το πλεονέκτημα της μιας ή της άλλης επιλογής.

Ο Αλέξανδρος είχε μεν φέρει την κάμερα, αλλά ξέχασε στο σπίτι την κάμεραγουμαν οπότε δεν ήταν δυνατή η βιντεοσκόπηση των ιστιοδρομιών. Υπάρχουν βέβαια οι εκκινήσεις και η πορεία μέχρι την Νο1 μόνο που χρειάζεται να στρώσει κ..... η επιτροπή ώστε να μοντάρει το υλικό. Το αυτό ισχύει και για την προηγούμενη αγωνιστική.

Μικρή βελτίωση παρουσιάστηκε στην τήρηση των φάουλ αν κι ακόμα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι ΔΕΝ βρίσκεται πάνω στο σκάφος και φωνάζει σαν οι υπόλοιποι να καταλαβαίνουν τι εννοεί με το σκέτο "ΕΟ" ή "δεξίνεμος". Κύριοι μάθετε να φωνάζετε και το νούμερο του σκάφους που σας προβληματίζει.
Επίσης όταν πλησιάζουμε φυσικό εμπόδιο προειδοποιούμε τους υπόλοιπους ότι χρειάζεται να κάνουμε τακ, αντί να ανοίγουμε τρύπες στα άλλα σκάφη.
Πολύ καλύτερα πήγαν και οι εκκινήσεις όπου ελάχιστες φορές χρειάστηκε η παρέμβαση της επιτροπής.
Ενδεικτική της μέσης ηλικίας των αγωνιζόμενων, η αδυναμία να προσδιορίσουν σωστά την θέση του σκάφους σε σχέση με τις σημαδούρες με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις από λάθος περάσματα. Ζητείται κατάστημα οπτικών να γίνει επίσημος χορηγός του πρωταθλήματος.

Δεν έχουμε λύσει ακόμη το θέμα των κυπέλλων που αρχίζουν και μαζεύονται επικίνδυνα, οπότε πάλι δεν υπήρξε απονομή. Υπομονή φίλοι μου θα γίνει και αυτό.

Στις φωτογραφίες θα βρείτε τα αποτελέσματα όπου θα προσέξετε ότι τα σκάφη 23 και 11 είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα (με διαφορετική σειρά) οπότε και ήταν αδύνατο στην επιτροπή να αποφασήσει την τελική τους θέση. Παρακαλείται όποιος έχει περισσοτερες γνώσεις επι του θέματος όπως ενημερώσει την επιτροπή.Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  
* BassJunkies
Η ηλεκτρονική φιλοξενία της κοινότητας...


...είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας
Bass Junkies

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
rc-boats.gr copyright 2008-2015, All rights reserved
Powered by MySQL Powered by PHP Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών rc-boats.gr created by Kakoulidis Michael
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal