Ελληνική Κοινότητα Ναυτομοντελιστών

Συζητήσεις - Discussions => Off topic => Topic started by: Abi on October 29, 2020, 11:59:39Title: Φτερά στην πλώρη σου!!!
Post by: Abi on October 29, 2020, 11:59:39
Είναι ότι πιο τεχνολογικά εξελιγμένο, αλλά είναι όμορφο να το βλέπεις?

Αυτόματη μετάφραση απο εδω http://www.maritime-executive.com/article/unique-design-technologies-to-improve-ship-performance

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, η νέα γεωμετρία του τόξου στο σκάφος που πηγαίνει στον ωκεανό μειώνει την αντίσταση του κύτους, με αποτέλεσμα είτε υψηλότερη ταχύτητα είτε λιγότερη ισχύ, κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Μειώνει επίσης τις κινήσεις στα κύματα, οι οποίες εμφανίζονται τόσο κατά τη δοκιμή όσο και κατά τη λειτουργία να είναι 50 τοις εκατό χαμηλότερες από τις συμβατικές φτερούγες. Ο σχεδιασμός αναφέρεται επίσης ότι εξαλείφει το χτύπημα, καθιστώντας δυνατή τη σχεδίαση μιας ελαφρύτερης κατασκευής Τέλος, λένε ότι η νέα ιδέα τόξου αυξάνει επίσης την χωρητικότητα του κύτους ή μειώνει το μήκος και το κόστος για μια δεδομένη χωρητικότητα.

Ομοίως, ανέπτυξαν επίσης μια νέα γεωμετρία των βολβών πρύμνης που περιστρέφει τη ροή του νερού στις προπελες αντίθετα με την περιστροφή τους. Η NaviForm λέει ότι αυτό αυξάνει την αποδοτικότητα.

Ο σχεδιασμός Esperanza συνδυάζει αυτές τις τεχνολογίες. Το σκάφος μήκους 492 μέτρων μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 240 επιβάτες και έχει 1800 μέτρα λωρίδας οχήματος σε δύο καταστρώματα. Το σκάφος μετατόπισης των 10.500 mt, ωστόσο, χρειάζεται μόνο 2500 kW στις έλικες του (1250 kW το καθένα) για να πλέει με 14 κόμβους ως αποτέλεσμα αυτών των τεχνολογιών σχεδιασμού, λέει η NaviForm.

Ο προωθητικός εξοπλισμός αναπτύχθηκε από την ομάδα τεχνολογίας της Wartsila σε συνεννόηση. Αποτελείται από δύο βασικούς κινητήρες Wartsila 20, δύο προωστήρες ελεγχόμενου βήματος Wartsila (CPP) και δύο κιβώτια ταχυτήτων Wartsila.
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal